Återvinningen AKTUELLT juni 2024

IMGP0266Vårt återvinningshus, där vi tillämpar Källsortering, finns invid vändplatsen på Kristinelundsgatan.

 

Vi har sedan en tid tillbaka ”Möblerat om” i sophuset och därmed fått en bättre ordning på allt avfall som kastas här.

 Det finns numera endast en behållare för tidningar placerad direkt innaför dörren, som tidigare finns även kärlen för Matavfall här, numera 3 något större kärl. Nytt är att nu finns det fyra kärl för Papper och kartonger direkt till höger i detta rum. Kärlen för Restavfall har bytts ut till fyra något mindre kärl och är nu placerade i utrymmet där papper och kartong tidigare fanns. Nytt är också att all plast skall kastas i de behållare som avser plast. Alltså, så även plastpåsar som inte längre har egen säck.

 

Det har blivit så mycket bättre med källsorteringen!

Vi vill tacka alla för att källsorteringen av avfallet nu sker på ett bättre sätt än tidigare och hoppas givetvis på att det kommer att fortsätta så för allas vår trevnad och föreningens ekonomi.
Ännu en gång TACK!

OBS! att det är endast hushållsavfall
från det egna hushållet inom föreningen
som får kastas här.

Hela återvinningshuset har tvättats och rengjort invändigt och därmed fräschats upp, i samband med ommöbleringen och byte av kärl.

I huset finns fortfarende ett mindre utrymme med ställ för bl.a. småelektronik, batterier och glödlampor, här finns också en ANSLAGSTAVLA där det går bra att annonsera om att köpa, sälja eller skänka prylar.

I bokhyllan ställs oftast böcker som vem som av våra boende kan ta, för att läsa eller byta. Även diverse små prylar, som någon kan ha nytta eller glädje av ställs här.

I den nedre hyllan finns buntar med påsar för organiskt avfall, vänligen ta endast en (1) bunt åt gången. Vi fyller på regelbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *